Tornikiuas, seinäasennus, SAWO, 11–25m³, 12kW - 15kW

Tuotekoodi: EDUSAWO1B

Tornikiuas, seinäasennus, SAWO, 11–25m³, 12kW - 15kW

Lisää kuvia

Seinäasennettava iso kiuas 12–15kW teholla

Saatavuus: Loppu varastosta

Toimitus: Toimituskulut 2,90€, yli 50€ tilauksiin ilmainen toimitus

Tuotteen hinta valituilla lisävarusteilla: 0,00 €

Tuotekuvaus

Massiivinen 130 senttinen kivipaasi suoraan kiinni seinään? Kyllä se on mahdollista Sawon Corner Towerilla. Näyttävä kiuas voidaan kiinnittää kiinteästi saunan puuseinään. Tämä on mahdollista integroitujen ilmankiertokennojen ansiosta. 130 senttinen torni antaa tujut löylyt, jos veden heittää tornin huipulle, ja lempeät kyljelle heitettäessä.

Miksi Sawon Wall Tower?

Torni on iso ja näyttävä, mutta kiinteänä seinässä se ei vie paljoa tilaa. Viimeistely ja materiaalit tekevät kiukaasta todella näyttävän! Hinta on kuitenkin todella herkullinen tähän kokoluokkaan. Missä on säästetty? Ei missään. Maailman suurimpiin lukeutuva Sawo kykenee tuottamaan tuotteita suurella volyymilla. Silti et välttämättä törmää vastaavaan naapurilla, sillä Sawo on hakenut kannuksensa globaaleilla markkinoilla.

Tässä syitä ostaa Wall Tower

  • Todella kiinteä asennus seinään
  • Näyttävyys
  • Yksi kiuas monta erilaista löylyä
  • Ylivoimainen hinta-laatu-näyttävyys -suhde


Näyttävyydestä pitää huolen 80-180kg kiviä ja 1,3 metrin korkeus. Erilaiset löylyt syntyvät korkeudesta. Vastukset ja massa kuumentavat päällimmäiset kivet hyvin kuumiksi siinä missä alkupään kivet ovat viileämpiä. Näin fiiliksestä riippuen löylyjä voi säädellä heittämällä vettä eri paikkaan.

Tornimalli myöskin lämmittää saunan alhaalta saakka, joten malli sopii erityisen hyvin vanhuksille tai julkisiin tiloihin (sairaalat ja hoivakodit), joissa kaikki saunojat eivät välttämättä halua tai pysty kipuamaan korkeimmalle lauteelle.

Iso kiuas seinään: Wall Tower

Wall Towerin takaseinässä on parin sentin ilmakennot, jossa ilma kiertää. Kenno mahdollistaa kiukaan kiinnityksen täysin kiinni jopa puupaneeliseinään. Samalla saavutetaan joidenkin puukiuasvalmistajien kehuma ilmankierto, joka puskee lattiarajasta happirikasta ilmaa myös kiertoon.

Monta kokoa ja tehoa

Kiukaan valinnassa keskeisin asia on kW teho. Wall Toweria löytyy aina 25 kuution saunaan saakka. Jos sinulla on tätäkin isompi sauna, niin 1. suosittelemme tarkastamaan mittauksesi ja 2. tutkimaan Round Tower kiukaan, joka lämmittää jopa 35 kuutioisen "saunahallin”.

Lisäksi kiuasta saa useammassa koossa. Seinämallin syvyys voi olla 39cm, 54cm tai 64cm. Tärkein on kuitenkin aina kiukaan teho suhteessa saunan kokoon. Silti johtuen vastusten kokoeroista eri tehoilla, fyysisesti pienintä kiuasta ei saa suurimmilla tehoilla ja päinvastoin.

Alla olevasta taulukosta löydät sinulle sopivan kiukaan:

  • 11–18 m³, teho 12W; halkaisija 540mm, kiuaskivien määrä 140kg
  • 14–25 m³, teho 15 kW, halkaisija 640mm, kiuaskivien määrä 180kg


HUOMIO! Kiuaskivet pitää ostaa erikseen!

Kaipaatko pienempää kiuasta pienempään saunaan? Katso 5–15m³ tilaan soveltuvat kiuasmalli.

Oman saunan kokoa laskiessa suosittelemma oikeasti suorittamaan mittaustoimia. Useimmat kiukaanostajat nimittäin yliarvioivat saunansa koon. Tässä tapauksessa isompi ei aina ole parempi. Oikean tehoinen kiuas mahdollistaa mukavat löylyt. Mikäli et viitsi lähteä mitoille, pohdi: Mahdutko makuulle lauteilla?

Asennus ja ohjaus

Tower mallissa on huomioitu kivien lisäys ja vaihto irroitettavilla kehillä. Keskivaiheilta pystytään kehiä avaamaan siten, että kivien vaihto pohjalle asti on vaivatonta. Kiuas kiinnitetään ruuveilla kiinnityskohdista suoraan seinään.

Pienempiin kiukaisiin saa kiinteät lämmön ja virran ohjaimet. Yhä useammin halutaan kuitenkin asentaa ohjauskeskus seinään saunan ulkopuolelle - jopa esimerkiksi keittiöön. Isoimmat mallit tulevat turvallisuussyistä aina etäohjauksilla.

Ohjauskeskukselta vedetään johto tehoyksikölle, joka yleensä on jossakin teknisessä tilassa lähellä saunaa. Tehoyksiköltä menee puolestaan sähkö kiukaalle. Ohjauskeskus mahdollistaa myös saunan lämmityksen ajastamisen ja se voi toimia jopa valokytkimenä ja himmentimenä.


Ominaisuudet

Jännite: 380-415V 3N~
Sulake (A): 3x10
Takuu 2 vuotta

Turvaetäisyydet 

A = 100mm
B = 1900mm
Eteen: 100mm
Sivuille: 100mm
Taakse: 100mm
Saunan minimikorkeus: 1900mm

Lisätietoa

Tuotekoodi EDUSAWO1B
Takuu 1 vuosi
Energiamerkki

 

Ladattavat tiedostot tuotteeseen liittyen:

Ei ohjeita

Pieni hetki