Tornikiuas, pyöreä, SAWO, 11–25m³, 12 kW / 15 kW

Lisää kuvia

Tornikiuas, pyöreä, SAWO, 11–25m³, 12 kW / 15 kW

Tuotekoodi: EDUSAWO3B

Tämä kyseinen malli on 11–25m³ saunoihin suunnattu jykevämpi pyöreä kiuas. Sen saa ainoastaan erillisellä ohjauksella, sillä näissä tehoa on myös jykevän ulkonäön lisäksi.

Saatavuus: Loppu varastosta

Tuotteen hinta valituilla lisävarusteilla: 0,00 €

Tuotekuvaus

Tower on nimensämukaisesti todellinen torni. Korkea ja runsaskivinen tornikiuas sopii erityisen hyvin upotettavaksi saunaan. Korkeutensa ja suuren kivimäärän ansiosta kiuas antaa kipakat tai lempeät löylyt riippuen siitä heitätkö vettä tornin huipulle vai kylkeen. 


Miksi Sawon Round Tower?

Tämä Tower kiuas on erittäin pelkistetty ja tyylikäs. Yksinkertaisen elegantti ulkonäkö kestää aikaa ja käyttöä. Samaan aikaan kiuas on hämmentävän edullinen. Missä on säästetty? Ei meidän tietääksemme missään. Suomessa lähes kaikki kiuas-valmistajat ovat suhteellisen pieniä. Sawo on volyymiltaan maailmanmarkkinoilla merkittävä toimija ja siksi se kykenee tuottamaan todella hyvää jälkeä järkevällä hinnalla. 

Tässä syitä ostaa Tower:
  • Näyttävyys
  • Yksi kiuas monta erilaista löylyä
  • Ylivoimainen hinta-laatu-näyttävyys -suhde


Näyttävyydestä pitää huolen 70-360kg kiviä ja 1,3 metrin korkeus. Erilaiset löylyt syntyvät korkeudesta. Vastukset ja massa kuumentavat päällimmäiset kivet hyvin kuumiksi siinä missä alkupään kivet ovat viileämpiä. Näin fiiliksestä riippuen löylyjä voi säädellä heittämällä vettä eri paikkaan.

Tornimalli myöskin lämmittää saunan alempaa saakka, joten malli sopii erityisen hyvin vanhuksille tai julkisiin tiloihin (sairaalat ja hoivakodit), joissa kaikki saunojat eivät välttämättä halua tai pysty kipuamaan korkeimmalle lauteelle.  


Upotettava kiuas: SAWO Round Tower

Sawo on maailman suurimpia sauna-alan toimijoita. Sawolla on siis jouduttu pohtimaan metropolien tarpeita suunniteltaessa kiukaiden integroinnin ja tilansäästön mahdollisuuksia tiukkojen laatuvaateiden ohella. Siksi Tower tarjoaa hienoja mahdollisuuksia saunaa suunnittelevalle. Maltillisten suojaetäisyyksien ansiosta Round Tower on sijoitettavissa niin keskellä saunaa, nurkkaan tai sen voi upottaa lauteisiin. 

Vaikka Round Tower on erittäin näyttävä nimenomaan koko komeudessaan ja korkeudessaan vaikkapa nurkassa, se on upotettavaa kiuasta etsivälle erinomainen vaihtoehto. 1,3 metrin korkeus ja minimalistinen mutta laadukas viimeistely tuo kiukaan mukavan matkan lattian läpi.
 
Round Tower kiukaaseen on lisätuotteina saatavissa erittäin tyylikäs puinen turvakaari sekä kivi- tai metallikaulus lauteisiin upotuksen ympärille. Näistä voit pyytää meiltä lisätietoa suoraan asiakaspalvelusta (kts lisätuotekuvat). 


Monta kokoa ja tehoa

Kiukaan valinnassa keskeisin asia on kW teho. Round Tower mallia löytyy aina 35 kuution saunaan saakka. Lisäksi Round Tower kiuasta saa useammassa koossa. Halkaisija voi olla 26cm, 38cm, 44cm tai 54cm. 

Koko ja kivien määrä ei sinällään sanele löylyjen kuumuutta vaan merkitsevä on kiukaan teho suhteessa tilaan. Kuitenkin, johtuen vastusten kokoeroista eri tehoilla, fyysisesti pienintä kiuasta ei saa suurimmilla tehoilla ja päinvastoin.
 
Alla olevasta taulukosta löydät sinulle sopivan kiukaan:
  • 11–18 m³, teho 12W; halkaisija 375mm, kiuaskivien määrä 160kg
  • 14–25 m³, teho 15 kW, halkaisija 440mm, kiuaskivien määrä 230kg
Huomioithan muuten, etteivät kiuaskivet sisälly hintaan!

Oman saunan kokoa laskiessa suosittelemma oikeasti suorittamaan mittaustoimia. Useimmat kiukaanostajat nimittäin yliarvioivat saunansa koon. Tässä tapauksessa isompi ei aina ole parempi. Oikean tehoinen kiuas mahdollistaa mukavat löylyt. Mikäli et viitsi lähteä mitoille, pohdi: Mahdutko makuulle lauteilla? Jos kaipaat vielä pienempään tilaan kiuasta, katso 3–15m³ tilaan soveltuvat kiuasmallit. 


Asennus ja ohjaus

Tower mallissa on huomioitu kivien lisäys ja vaihto irroitettavilla kehillä. Keskivaiheilta pystytään kehiä avaamaan siten, että kivien vaihto pohjalle asti on vaivatonta. Kiuas seisoo periaatteessa jaloillaan ilman erityisiä kiinnityksiä tukevilla jaloillaan. Mukana kuitenkin tulee metallikiinnikkeet, joilla kiukaan voi esimerkiksi upotettaessa kiinnittää lauteisiin.

Kiukaassa on lähtökohtaisesti mukana kiinteät lämmön ja virran ohjaimet. Yhä useammin halutaan kuitenkin asentaa ohjauskeskus seinään saunan ulkopuolelle - jopa esimerkiksi keittiöön. Erityisesti lauteisiin upotettu kiuas tarvitsee ohjauskeskuksen ellei halua joka lämmityksellä kontata lauteiden alla. Kaikissa yli 9kW kiukaissa kuitenkin käytetään etäohjausta turvallisuus ja kestävyys syistä.
 
Ohjauskeskukselta vedetään johto tehoyksikölle, joka yleensä on jossakin teknisessä tilassa lähellä saunaa. Tehoyksiköltä menee puolestaan sähkö kiukaalle. Ohjauskeskus mahdollistaa myös saunan lämmityksen ajastamisen ja se voi toimia jopa valokytkimenä ja himmentimenä.


Ominaisuudet

Jännite: 380-415V 3N~
Sulake (A): 3x10
Takuu 2 vuotta

Turvaetäisyydet
A = 100mm
B = 1900mm
Eteen: 100mm
Sivuille: 100mm
Taakse: 100mm
Saunan minimikorkeus: 1900mm

Lisätietoa

Tuotekoodi EDUSAWO3B
Takuu 1 vuosi
Energiamerkki

 

Ladattavat tiedostot tuotteeseen liittyen:

Ei ohjeita

Pieni hetki