Tornikiuas, kulma-asennus, SAWO, 11–18m³, 12kW

Tuotekoodi: EDUSAWO2B

Tornikiuas, kulma-asennus, SAWO, 11–18m³, 12kW

Lisää kuvia

Tätä mallia on vain 12kW kokoisena, eli tilan puolesta tämä tarkoittaa 11–18m³ saunaa.

Saatavuus: Loppu varastosta

Toimitus: Toimituskulut 2,90€, yli 50€ tilauksiin ilmainen toimitus

Tuotteen hinta valituilla lisävarusteilla: 0,00 €

Tuotekuvaus

Sawon Corner Tower on massiivinen tilaihme. Jopa 170kg kivimassaa voidaan asentaa kiinteästi seinämistään puupaneeliseinään. Tämä on mahdollista integroitujen ilmankiertokennojen ansiosta. 130 senttinen torni antaa tujut löylyt, jos veden heittää tornin huipulle, ja lempeät kyljelle heitettäessä.

Miksi Sawon Corner Tower?

Sawon Towerin viimeistely on ja ulkonäkö on pelkistetty ja tyylikäs. Torni on korkeudessaan ja koossaan todella näyttävä! Silti Tower on varsin edullinen. Missä on säästetty? Ei missään. Sawo maailman suurimpia kiuasvalmistajia ja siksi se kykenee tuottamaan todella hyvää jälkeä järkevällä hinnalla.

Tässä syitä ostaa Corner Tower:

  • Näyttävyys
  • Yksi kiuas monta erilaista löylyä
  • Ylivoimainen hinta-laatu-näyttävyys -suhde

Näyttävyydestä pitää huolen 70-170kg kiviä ja 1,3 metrin korkeus. Erilaiset löylyt syntyvät korkeudesta. Vastukset ja massa kuumentavat päällimmäiset kivet hyvin kuumiksi siinä missä alkupään kivet ovat viileämpiä. Näin fiiliksestä riippuen löylyjä voi säädellä heittämällä vettä eri paikkaan.

Tornimalli myöskin lämmittää saunan alempaa saakka, joten malli sopii erityisen hyvin vanhuksille tai julkisiin tiloihin (sairaalat ja hoivakodit), joissa kaikki saunojat eivät välttämättä halua tai pysty kipuamaan korkeimmalle lauteelle.


Täydellinen nurkkamallin kiuas: Corner Tower

Corner Towerin suorat seinämät ovat pari senttiä paksut ilmakennot, joissa ilma kiertää. Tämä mahdollistaa kiukaan kiinnityksen täysin kiinni jopa puupaneeliseinään. Samalla kuuman höyryn lisäksi ylälauteille saadaan kiertoon myös happirikkaampaa ilmaa ja saunanautintoa piirun verran paremmaksi.

Monta kokoa ja tehoa

Kiukaan valinnassa keskeisin asia on kW teho. Corner Toweria löytyy aina 18 kuution saunaan saakka. Isompiin saunoihin kannattaa tutkia kulmamallin sijaan Round ja Wall Tower. Lisäksi kiuasta saa useammassa koossa. Kulmamallin syvyys voi olla 30cm, 35cm tai 41cm.

Koko ja kivien määrä ei sinällään sanele löylyjen kuumuutta vaan merkitsevä on kiukaan teho suhteessa tilaan. Johtuen vastusten kokoeroista eri tehoilla, fyysisesti pienintä kiuasta ei saa suurimmilla tehoilla ja päinvastoin.

Alla olevasta taulukosta löydät sinulle sopivan kiukaan:

  • Isompaa kulma-asennettavaa kiuasta ei ole tarjolla kuin 12kW.
  • 11–18 m³, teho 12W; halkaisija 410mm, kiuaskivien määrä 170kg (kiuaskivet eivät sisälly)

Jos kaipaat taasen pienempään saunaan kiuasta, tutustu tornikiuas, sähkö, kulma-asennus, SAWO, 3–15m³.

Oman saunan kokoa laskiessa suosittelemma oikeasti suorittamaan mittaustoimia. Useimmat kiukaanostajat nimittäin yliarvioivat saunansa koon. Tässä tapauksessa isompi ei aina ole parempi. Oikean tehoinen kiuas mahdollistaa mukavat löylyt. Mikäli et viitsi lähteä mitoille, pohdi: Mahdutko makuulle lauteilla?

Asennus ja ohjaus

Tower mallissa on huomioitu kivien lisäys ja vaihto irroitettavilla kehillä. Keskivaiheilta pystytään kehiä avaamaan siten, että kivien vaihto pohjalle asti on vaivatonta. Kiuas kiinnitetään ruuveilla kiinnityskohdista suoraan seinään.

Pienempiin kiukaisiin saa kiinteät lämmön ja virran ohjaimet. Yhä useammin halutaan kuitenkin asentaa ohjauskeskus seinään saunan ulkopuolelle - jopa esimerkiksi keittiöön. Erityisesti lauteisiin upotettavat kiukaat kannattaa asentaa etäohjauksilla ellei ole innostunut ryömimään lauteiden alla lämmitystilanteessa. Isoimmat mallit tulevat turvallisuussyistä aina etäohjauksilla.

Ohjauskeskukselta vedetään johto tehoyksikölle, joka yleensä on jossakin teknisessä tilassa lähellä saunaa. Tehoyksiköltä menee puolestaan sähkö kiukaalle. Ohjauskeskus mahdollistaa myös saunan lämmityksen ajastamisen ja se voi toimia jopa valokytkimenä ja himmentimenä.

Ominaisuudet
Jännite: 380-415V 3N~
Sulake (A): 3x10
Takuu 2 vuotta

Turvaetäisyydet
A = 100mm
B = 1900mm
Eteen: 100mm
Sivuille: 100mm
Taakse: 100mm
Saunan minimikorkeus: 1900mm

Lisätietoa

Tuotekoodi EDUSAWO2B
Takuu 1 vuosi

Ladattavat tiedostot tuotteeseen liittyen:

Ei ohjeita

Pieni hetki