Pikatoimitus 1-2Päivässä
Ilmainen kotiintoimitus 0€

KesäOUTLETista kaikki kesän suosikit jopa -70% alennuksella - Katso tarjoukset täältä!

Puhelinmyynti 010 3275040 (ark. 10.00–16.30)

Pizzauuni

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-24 / 28

Sivu
Loading...
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-24 / 28

Sivu

Pizzauunilla pääsee helposti maukkauden pizzojen makuun kotona.

Pizzanpaiston suosio on kasvanut ja sen takia tietoa ja osaamista on tarjolla koko ajan enemmän. Harrastus vie helposti mennessään ja niin kuin muissakin harrastuksissa, pizzanpaistoon uppoutuu helposti hamuten aina vain parempia taikinareseptejä, etsien uusia ja erikoisempia täyteyhdistelmiä ja yrittäen saada aikaan toinen toistaan komeampia leopardin pilkkuja pizzan reunaan. 

Pizzauunien suosio on räjähtänyt viimeisten vuosien aikana ja ei ihme - itsetehty ravintolatasoinen artesaanipizza suoraan kuumasta uunista on herkullinen ja maukas ruoka, jota on helppo varioida jokaisen makuun sopivaksi. 

Kaikille on varmasti tuttu kotiuunissa tehty pizza, tiedämme pannupizzat ja jokainen on varmasti joskus hakenut pizzan lähiravintolasta. Pizza onkin ruoka, johon meillä kaikilla on jonkinlainen suhde. Kotoilu, ruokahifistely sekä uusien pizzauunien markkinoille tulo ovat tuoneet pizzaharrastuksen pinnalle ja kaikkien saataville. Enää ei tyydytä pelkkään “mummopitsaan”, vaan halutaan autenttisempaa kokemusta ja tavoitellaan italialaisten pizzaiolojen taidonnäytteitä omassa kotona, pihalla ja terassilla.

Millainen on hyvä pizzauuni ulos?

Hyvä pizzauuni on kuuma, minkä ansiosta pizza paistuu nopeasti. Kuumuuden tulee kiertää ympäri uunin katon, tuottaen tasaisesti kypsytystä pizzallesi. Hyvän pizzauunin täydentää pizzakivi, joka varaa lämpöä ja imee pizzapohjasta kosteutta. Hyvin kypsentävissä pizzauuneissa esimerkiksi Mustang Vesuviossa on u-mallinen putkipoltin, joka takaa kuumuuden kolmelta suunnalta. Pizzauunin valintaan vaikuttaa myös oma halukkuus panostaa. Kaasukäyttöinen pizzauuni on nopea ja helppo, mutta esimerkiksi hiilillä lämmitettävä pizzauuni voi olla jopa autenttisempi elämys.

Miksi kaasukäyttöinen pizzauuni?

Kokemuksia pizzauunista on helppo listata: nopeus, helppokäyttöisyys ja herkullisuus. Pizzauuneja on tullut markkinoille viime vuosina paljon erilaisia. Harrastajamäärät kasvavat koko ajan ja pizzanpaiston helppous pizzauunilla houkuttelee aina uusia pizzanpaistajia mukaan. Kaasulla toimiva pizzauuni on helppo ja nopeakäyttöinen. Kaasun lisäksi on myynnissä pelleteillä, puulla, hiilillä sekä sähköllä toimivia pizzauuneja. Pizzaa voit paistaa myös grillissä, joihin onkin markkinoilla olemassa erilaisia lisäosia pizzanpaistoon.

Kaasukäyttöinen pizzauuni on nopea kuumenemaan ja lämpötilaa on helppo säätää. Kaasulla paistaessa voit luottaa myös siihen, että lämpö pysyy uunissa tasaisena verrattuna esimerkiksi pizzan paistamiseen grillissä. Kaasukäyttöisen pizzauunin käyttö on helppoa ja uuni on helppo varastoida sekä jopa kuljettaa mukana esimerkiksi mökille.

Pizzauunilla paistetaan pizzoja korkeissa lämpötiloissa jopa 500 asteessa. Uuni kuumenee käyttövalmiiksi kymmenessä minuutissa. Kotiuunissa ei näin korkeita paistolämpötiloja ole mahdollista saavuttaa. Uunin pohjalla on kuumuutta kestävä kivi, jolla pizzan pohja paistuu erityisen rapeaksi ja hyvänmakuiseksi.

Liekit ja kuuma ilma puolestaan ohjautuvat uunissa niin, että pizza paistuu pinnalta herkulliseksi. Pizzauunissa lämpöä tuottaa aito tuli, jolloin pizza paistuu erityisen maukkaaksi.

Kaasukäyttöisen pizzauunin käyttökokemuksista nousevat päällimmäiseksi helppous, nopeus sekä herkulliset lopputulokset - kiviuunipizzat!

Miten kaasukäyttöinen pizzauuni toimii?

Kaasukäyttöinen pizzauuni on käyttövalmis, kun jalat käännetään alas ja kaasupullo kiinnitetään uuniin. Kivi laitetaan paikalleen ja uuni sytytetään sisäänrakennetulla sytyttimellä. Uuni lämpenee 10 minuutissa 500 asteeseen, jonka jälkeen pizzanpaisto voi alkaa. Kaasukäyttöisessä pizzauunissa on tuli uunin perällä, josta se lämmittää uunissa olevan pizzakiven. Uuni on edestä auki, jolloin lämpö pääsee uunista ulos lämmittäen uunin kauttaaltaan. Edessä olevasta aukosta laitetaan pizza suoraan kivelle ja aukon kautta pizzaa käännetään, jotta se pääsee paistumaan tasaisesti. Jotta pizza paistuu pohjasta, tulee kiven olla erittäin kuuma. Kiven lämpötilaa on helppo mitata infrapunalämpömittarilla.

©2021 GRILLIKAUPPA.COM. Kaikki oikeudet pidätetään.