Pikatoimitus 1-2Päivässä
Ilmainen kotiintoimitus 0€

KesäOUTLETista kaikki kesän suosikit jopa -70% alennuksella - Katso tarjoukset täältä!

Puhelinmyynti 010 3275040 (ark. 10.00–16.30)

Kylmäsavustin Mustang 36W

Tuotekoodi
228592
Toimitus: Toimituskulut 5,90€, yli 125€ tilauksiin ilmainen toimitus

Saatavuus: Toimitus arviolta 2-5 arkipäivässä!

47,50 € 39,00 € Säästät: 8,50 €

Huippusuosittu kylmäsavustin 230V käyttöön. Mukana pistotulpallinen muuntaja johdolla.

  • Nopeat toimitukset

  • Yli 200 000 asiakasta

  • Myös laskulla tai osamaksulla

Teräsksinen 13V vastuksella kylmäsavustukseen. Suosittelemme mukaan leppäpuukiekkoja. 

Ominaisuudet:

  • Kylmäsavustukseen suunniteltu savustin
  • Teräksinen, 13 V vastus
  • Teho 36 W

Huomiot:

  • Kylmäsavustaminen ei ole hätäisen miehen hommaa, koska siinä kestää hetken aikaa
  • Suosittellaan ulkona käytettäväksi ja vaikka erillisessä savustuspöntössä

OHJEITA KALAN KYLMÄSAVUSTUKSEEN 

Fileoi tuore kala. Jos käytät ripustusmenetelmää, jätä kyljen kaariluu paikalleen, niin isokin filee kestää ripustuksen. Kraa- vaa (50 g merisuolaa ja 20 g sokeria / kg) tai suolaa oman maun mukaan kala. Anna suolautua vähintään 8 tuntia. Kuivaa kala huolellisesti talouspaperilla tai veitsen terällä vetäen (kauniimpi pinta). Savusta 6–16 tuntia riippuen kalan koosta ja makutottumuksista. Varmista, että lämpötila ei nouse yli 32 ̊C missään vaiheessa, ettei kala pehmene. Jos savustat toimivassa jääkaapissa, käännä termostaatti savustuksen jälkeen kylmälle ja jätä kalat tekeytymään paikoilleen seuraavaan päivään. Muussa tapauksessa kääri fileet voipaperiin ja laita ne jääkaappiin yön yli. Sen jälkeen ne ovat valmiita nautittaviksi. Nyt voit myös pakastaa ne, jolloin niiden maku vielä tasaantuu ja paranee. Pakasteena kylmäsavukala säilyy hyvin yli puoli vuotta. 

KÄYTTÖOHJE 

Kytke ensin irtokaapelin (13V) pistoke verkkolaitteeseen. Tee se huonelämmössä ja kierrä kiinnitystulppa tiukasti kiinni. Näin saat liitoksesta vedenpitävän. Seuraavaksi paina lattaliittimet vastuksen päihin (napaisuudella ei ole väliä) ja aseta eristeholkit liitoksien suojaksi. Nyt voit kytkeä laitteen verkkovirtaan. Polta kokeeksi yksi savukiekko ulkotilassa konerasvan poistamiseksi. Näin kalaan ei tule makuhaittoja varsinaisen savustuksen alkaessa. Käytä savun muodostukseen halkaisijaltaan 10–12 cm, n. 11⁄2–2 cm paksuisia leppää tms. puukiekkoja. Kiekko tuottaa puhdasta kytösavua 1–2 tuntia , kiekon koosta riippuen . Pidä vaihtoväliä aina vähintään 2 tuntia, sillä hehkukin tuottaa savuaromia. Kovat puulajit kuten omenapuu kytevät hitaammin. Niihin voi porata esim. 5 mm reiän, jolloin savun muodostus paranee.

"Savustuspönttönä käy mikä tahansa laatikko, pönttö tai vaikka sähkösavustin. Konkarit kertovat vanhan kesäjääkaapin olevan loistava, koska siinä saa savustuksen aikaisen lämpötilan pysymään riittävän alhaalla."  Lue lisää kokemuksia kylmäsavustamisesta Grilliblogistamme. 

Lisätietoja
Tuotekoodi 228592
Takuu 1 vuosi
Toimitusaika Toimitus arviolta 2-5 arkipäivässä!
Promotion Image no_selection
©2021 GRILLIKAUPPA.COM. Kaikki oikeudet pidätetään.