Kateusmittari: Haluatko isomman gillin kuin naapurillasi? 

Mikä ihmeen kateusmittari? Tämä suurvaltapolitiikan kylmimmistä vuosista tuttu kilpavarustelu toimii myös ruohonjuuritasolla: Eihän nyt naapurilla voi olla parempi grilli kuin itsellä!

Kateusmittarimme toimii asteikolla 1–5, jossa arvo 1 ei herätä kuin naapurin kukkahattutädin valittamaan käryä ja jossa arvo 5 tekee naapurista nurmikkoansakin vihreämmän kateudessa. 


 

 

 

 

Kateusmittarin taso 1

Taso 1 The Downshifter

Mittari ilmaisee suurinpiirtein naapurirauhan valmiustilaa. Grillin kärystä saattaa valittaa kyllä naapuritalon kyylärouva – jopa siitä yhden pienen nakkimakkaran käristyksestä. Muuten no problemos: Kukaan normaali ei huomaa grilliäsi. Tason 1 grillit soveltuvat satunnaiseen pieneen grillihimoon. 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Kateusmittarin taso 2

Taso 2 Maukka Perusgrillailija

Grilli kyllä noteerataan. Myös jonkinlaista naapuritiedustelutyötä tehdään. Lähinnä tiedustelutyö keskittyy kysymään "mitäs te grillaatte?". Tästä johtopäätöksenä naapurisi ostaa isomman grillin.  Tason kaksi grillit soveltuvat hyvää arkigrillailuun. 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Kateusmittarin taso 3

Taso 3 Burgerien kunkku

Grillausvalmiutta korotetaan jo molemmilla puolilla. Grillikateus on heräämässä: Pääasiallinen valmiustason korotus painottuu edelleen grilliherkkuihin, kuten burgereihin ja vartaisiin. Tämän kateustason grilli mahdollistaa ne! Tämä on perusgrilli kesän ruokahetkiin!

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Kateusmittarin taso 4

Taso 4 President of the United States of Grilling

Ilmaisee valmiuden pitämistä korkealla. Grillaukseen on varauduttu tällä tasolla tunnin sisällä naapurin aloitettua. Kateustason grillit alkavat olla jo ilman ruokiakin näyttäviä ilmestyksiä. Grilliä kelpaa pitää pihassa näytillä MYÖS käyttämättömänä. 

 


 

 

Kateusmittarin taso 5Taso 5 Grillzilla the Ultimate Destiny of BBQ

Korkein mahdollinen kateustila, jossa naapurien välinen kateus grilliin ja grillattaviin on ylittänyt kaikki mahdolliset rajat. Tällä kateustasolla grillin koolla on väliä! Tällä saa eri ruokien hajut naapurien haisteltavaksi! Sisältää muun muassa uskomattomia ruokahifistelyitä, äänekkäitä juhlia ja naapurikateutta. There is always a bigger fish! 

Pieni hetki