Pikatoimitus 1-2Päivässä
Ilmainen kotiintoimitus 0€

Kaikki kesään Grillikaupasta! Grillit, ulkoporealtaat, SUP-laudat, viilentimet ja paljon muuta. Katso tarjoukset!

Puhelinmyynti 010 3275040 (ark. 10.00–16.30)

Savustin

View as Ruudukko Luettelo

23 tuotetta

Loading...
View as Ruudukko Luettelo

23 tuotetta

Mitä ja miten savustetaan?

Savustin simppeli laite. Valittavana sinulla on vain metodi, jolla toimit. Esimerkiksi Sähkösavustimen suhteen sinun ei tarvitse kuin kytkeä töpseli seinään, levittää savustuspurut pellille tai astiaan ja sen jälkeen annat savustimen lämmetä hetken ajan.  Off-set -savustimissa yhdistät taasen hiiligrillin ja savustimen parhaimmat puolet yhteen. Kylmäsavustuksessa et tarvitse kuin kylmäsavustimen ja kaapin, jossa savustus tapahtuu. Kaikkea voi savustaa! Suosittelemme vaikka lempijuustojasi kylmäsavustuksen kautta.

Sähkösavustimesta alkaa muodostua savua kun se on kuumennut tarpeeksi kuumaksi - tämän jälkeen voit asettaa lihat tai kalat savustimeen, sulkea kannen ja odottaa kunnes herkkusi ovat kypsyneet. Sähkösavustimella voi tosiaan savustaa melkeinpä mitä vaan: lihaa, kanaa, kalaa, possua, vihanneksia ja niin edelleen - vain mielikuvitus on rajana!

Miten savustin toimii?

Savustus on eräänlaista slow cookingia, eli tuotetaan oikea savua tuottava lämpötila, joka täyttää koko savustustilan. Savustimessa on yleensä säädettävä ilmanvaihto, joka auttaa ilman kiertämisessä. Purut asetetaan kosteina juuri sopiva määrä erilliselle pellille. Jos purujen määrä jää vähäiseksi, ei makuakaan tartu. Varo kuitenkin liiallista purumäärää, ettei se myöskään pala. Alla oleva lämpölähde pistää purut savuamaan, ja savu kiertää suunnitellun reitin uunin läpi. Näin savun herkullinen aromi tarttuu ruoka-ainesosiin. Netissä on runsaasti apuja savustusaikoihin ja lämpötiloihin. Kannattaa tutustua!

©2021 GRILLIKAUPPA.COM. Kaikki oikeudet pidätetään.