Jätevesiasetus 2017

Uusi jätevesiasetus astui voimaan 3.4.17, ja sitä myöten astui voimaan todella merkittäviä muutoksia koskien haja-asutusalueiden jäteveden käsittelyä. Kokosimme kaikki ne pointit, jotka sinun esimerkiksi mökkiläisenä kannattaa tietää. Tutustu myös polttavaan käymälään vaihtoehtona! Meillä asiakaspalvelu auttaa ongelmien kohdatessa! Pyrimme kertomaan kaiken mahdollisen verkkokaupassamme, mutta jos sinulla on kysyttävää, soita ihmeessä niin jutellaan lisää. Asiakaspalvelu  010 3226 944 (ma–pe 11–15).

Mitä jätevesi sisältää?

Jätevedessä on orgaanisia aineksia, suolistobakteereja, kemikaaleja ja erilaisia ravinteita. Näillä kaikilla on vaikutus veden rehevöitymiseen sekä hygieniaogelmiin.

Velvollisuus

Kiinteistönomistajalla on velvollisuus huolehtia järjestelmä, joka käsittelee jätevedet tai vastaa puhdistusvaatimuksia. Nämä vaatimukset pyrkivät estämään vesistöjen rehevöitymistä.

Missä vaaditaan?

Jos puhdistusvaatimus ei täyty, se pistetään kuntoon seuraavilla alueilla: pohjavesi- ja ranta-alueet. Ranta-alueilla tarkoitetaan tässä 100 metrin sädettä rannasta.

Muilla alueilla muutokset tehdään suurempien luvanvaraisten remonttien yhteydessä TAI jos on kyse uudisrakentamisesta.

Ketä ei koske?

Vaatimukset eivät koske niitä kiinteistöjä, joilla ei ole vesikäymälää tai pesuveden käyttö on lähes olematonta. Vähäiseksi pesuveden käytöksi lasketaan kantovesi mökeillä ja pihasaunoilla. Myös 9.3.2011 mennessä täyttäneet 68 -vuotiaat ovat vapautettuja ikäperusteisesti, mikäli asuvat kiinteistössä vakituisesti.

Meidän ratkaisumme asiaan: Polttava käymälä

Me tarjoamme vaihtoehtona polttavaa käymälää. Kyseessä on käymälä, joka ei tarvitse vettä vaan kytketään 230V verkkovirtaan. Kaikki jäte poltetaan ja jäljelle jää vain tuhkaa, jonka voi käyttää vaikka kukkapenkkeihin. Katso polttava käymälä tästä kategoriasta! 

ILMAINEN KOTIINKULJETUS ja mitä muuta mukaan

Polttava käymälä tosiaankin toimitetaan ihan rahtikuluitta pihaan saakka. Koska todennäköisimmin puhumme nyt mökkikohteesta, huomioi ettei Klarnan järjestelmä hyväksy maksutavaksi laskua kuin viralliseen kotiosoitteeseen. 

Taulukkona  Listana 

5 Tuote(tta)

Pieni hetki