Teriyakilohi

Teriyakilohi grillissä ja kookosriisi

Kaikkihan tiedämme, että lohen paras kaveri on teriyaki. Tähän kun laittaa silauksen srirachaa, on todella päräyttävä makuelämys käsillä. Lohi on kiva tehdä grillissä ja se sopii ruokana niin arkeen kuin juhlaankin. Teriyakilohi valmistui kätevästi kuuden polttimen Dose Barbeque -grillissämme.

AINEKSET

- +
4 annosta
Teriyakilohi
800 g nahallista lohifileetä
1 dl majoneesia
0.5 dl teriyakikastiketta (suosittelen Santa Maria)
suolaa
Koristeeksi ja mausteeksi:
Silputtua korianteria
Limeä
Srirachaa
Kookosriisi
3 dl Basmatiriisiä
6 dl vettä
1 prk kookoskermaa
1 tl suolaa
0.5 dl Kookoshiutaleita)

VALMISTUS

  1. Levitä suola kalan päälle ja anna suolautua vähintään 30 min ja mielellään pidempään. Sekoita teriyakikastike ja majoneesi keskenään ja anna maustua.
  2. Laita riisi kiehumaan ja keitä riisi paketin ohjeen mukaisesti. Valmistele grilli 200 asteeseen suoran tulen grillaukseen. Aseta lohi kahteen kertaan taitellun foliopalan päälle nahkapuoli alaspäin. Käyttämällä foliota et sotke grilliä kalan rasvalla paistovaiheessa. Levitä majoneesi-teriyakiseos lohen päälle tasaisesti. Grillaa lohta 13-17 minuuttia haluamasi kypsyiseksi.
  3. Kun riisi on kypsää ja vesi on haihtunut sekoita joukkoon kookoskerma ja anna vetäytyä hetken ilman kantta. Mikäli kaapista löytyy kookoshiutaleita, voi kookoksen makua vielä tehostaa kaatamalla hiutaleita joukkoon.
  4. Leikkaa lohi ruokailijoille sopiviksi palasiksi ja mausta srirachalla, korianterilla ja limellä. Tarjoile riisin kera.