Pippuripihvin paisto

Pippuripihvin paisto

Kun puhutaan pihvin valmistuksesta, niin kaksi asiaa takaa onnistuneen kokemuksen. Ensinnäkin lihan tulee olla laadukasta ja mureaa, sitä pitää riiputtaa ja sen tulee olla huoneenlämpöistä. Toiseksi tarvitaan laadukkaat ja riittävän kuumaksi lämmitetyt paistovälineet. Paistamiseen sopii hyvin De Buyerin hiiliteräspannu.

AINEKSET

- +
4 annosta
800 g naudan sisäfilettä
200 g creme fraichea
2 dl kuohukermaa
2 tl Dijon-hunajasinappia
2 cl konjakkia
100 g mustapippurituorejuustoa
2 rkl nestemäistä lihafondia
175 g Koskenlaskija-juustoa
2 tl sokeria
pippuria maun mukaan

VALMISTUS

  1. Paistamiseen voita ja öljyä.
  2. Ota jääkaappikylmät pihvit huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Lihan tulisi olla huoneenlämpöistä, kun paistaminen aloitetaan.
  3. Odotellessa voit valmistaa kastikkeen. Lisää kaikki ainekset kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä harvakseltaan sekoittaen, jotta juustot sulavat kastikkeen sekaan. Tämän jälkeen tarkasta maku. Lisää tarvittaessa pippuria, fondia tai sokeria.
  4. Laita uuninkestävään vuokaan pohjalle mustapippuria sekä suolaa ja lämmitä uuni 75 asteeseen pihvien vetäytymistä varten. Leikkaa liha pihveiksi. Huoneenlämpöisessä pihvissä hyvä nyrkkisääntö medium-pihvin paistamiseen on 1,5 min per paksuussentti per puoli.
  5. Kuumenna hiiliteräspannu kuumaksi, laita pannulle nokare voita sekä öljyä. Kun pannu on kuuma, laita pannulle maksimissaan kaksi pihviä kerrallaan, jottei pannu jäähdy. Paista pihvejä paksuudesta riippuen noin 1,5 min per puoli. Valmiit pihvit painetaan molemmin puolin suola-pippurisekoitukseen uunivuoassa, tämän jälkeen uunivuoka peitetään alumiinifoliolla ja pihvit laitetaan uuniin vetäytymään. Anna pihvien vetäytyä vähintään 5 min.
  6. Tarjoile pihvit kastikkeen kera. Kaveriksi sopii mainiosti paahdetut juurekset ja ranskanperunat.