Parmesaanisimpukat

Parmesaanisimpukat

Sinisimpukat ovat paljon luultua helpompi valmistaa eikä niiden hintakaan päätä huimaa. Pimenevien syysiltojen iloksi onkin mukava valmistaa nämä herkullistakin herkullisemmat sinisimpukat, joiden liemessä maistuvat valkoviini ja parmesanjuusto.

Valmista simpukoiden kaveriksi ohuet, rapsakaksi fritatut tai paistetut ranskalaiset majoneesilla ja voit melkeimpä kuvitella istuvasi eteläeurooppalaisessa bistrossa. Helppoa ja niin hyvää! Tuoreita simpukoita löytyy lähtökohtaisesti ainakin isompien ruokatavarakauppojen kalatiskeiltä ja kauppahallien kalakaupoista.

AINEKSET

- +
2 annosta
1 kg sinisimpukoita
1 iso(a) sipuli
2 rkl voita
2 dl valkoviiniä
2 dl ranskankermaa
100 g Bonjour Parmesan tuorejuustoa
1 dl persiljasilppua
ripaus suolaa

VALMISTUS

  1. Puhdista simpukat ja raaputa veitsellä kuorista irtoava aines. Kopauta jo avautuneet simpukat pöytään. Ota talteen vain sulkeutuvat simpukat ja heitä avoimeksi jäävät pois.
  2. Silppua sipuli. Sulata voi laakeassa paistokasarissa, lisää sipulisilppu ja freesaa se pehmeäksi, lisää viini ja ripaus suolaa. Pane kaikki simpukat kasariin. Keitä kannella suljetussa kasarissa voimakkaasti n. 5 min ja ravistele kasaria välillä. Kun simpukat on avautuneet, ruoka on valmista.
  3. Annostele simpukat reikäkauhalla syville lautasille. Lisää liemen joukkoon kerma ja parmesan-tuorejuusto, kiehauta. Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan hieman lisää parmesan-tuorejuustoa. Kaada liemi simpukoille ja ripottele persiljasilppua päälle.
  4. Tarjoile ohuiden ranskalaisten ja majoneesin kanssa.