Kreikkalainen kattaus

Kreikkalainen kattaus

Jos et tänä kesänä pääse Kreikkaan, tuo Kreikka omalle terassille. Kreikkalainen teema sopii grillaukseen erinomaisesti.

Poimi reseptit ja vinkit!

Terveellisiä kasviksia, raikasta tsatsikia, suolaista fetajuustoa sekä pitaleipää ja lisukkeena melkoinen yllättäjä, nimittäin kreikkalainen mätitahna, joka vain yksinkertaisesti vie kielen mennessään.

Ravut grillissä

Ravut grillissä

Katso resepti

Ravut valmistuvat nopeasti miedolla lämmöllä grillissä.

Merenelävien hyödyntäminen grillauksessa tuovat vaihtelua perinteisen makkaran ja pihvin rinnalle. Ravut myös kypsyvät nopeasti ja niiden esivalmistelua on nopeaa ja ruoka on valmista minuuteissa. Tarjoile ravut raikkaan dipin kuten tsatsikin kanssa!


Suosittu lisuke kreikkalaisessa ruokapöydässä on voimakkaan valkosipulinen jogurtti-kurkkusalaatti tsatsiki. Aidon kreikkalaisen tsatsikin ainekset ovat kurkku, valkosipuli ja jogurtti. Usein mausteena käytetään lisäksi oliiviöljyä ja yrttejä kuten basilikaa tai minttua sekä mustapippuria ja suolaa.

Kreikkalainen jogurttigrillileipä eli pitaleipä valmistuu nopeasti ja vaivatta grillissä. Flatbread eli litteät leivät sopivat hyvin kreikkalaiseen kattaukseen. Tarvitset vain vehnäjauhoja, vettä, jogurttia, öljyä ja hiivaa, helppoa!

Kreikkalaiset kesäkurpitsavihvit

Kesäkurpitsapihvit

Katso resepti

Kreikkalaiset kesäkurpitsapihvit ovat meze-pöydän tähtiä, mutta sopivat erinomaisesti myös pääruokana tarjoiltavaksi.

Kesäkurpitsapihvien olennainen ainesosa on fetajuusto. Grillattu feta on yksi grillikauden herkuista. Aito kreikkalainen fetajuusto valmistetaan lampaan- tai vuodenmaidosta, joka antaa juustolle happaman maun sekä murenevan koostumuksen.