Fetamaissit ja quesadillat

Fetamaissit ja quesadillat grillissä

Maissin makeus, smetanan kermaisuus ja fetan suolaisuus yhdistettynä chililastuihin, tuoreeseen korianteriin ja ripaukseen laadukasta suolaa. Tämä makuyhdistelmä on melkolailla tajunnan räjäyttävä ja ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Maissien kaveriksi sopii pehmeän juustoinen quesadilla, joka saa grillissä mukavan rapsakan pinnan. Nämä herkut valmistui kätevästi kuuden polttimen Dose Barbeque -grillissämme.

AINEKSET

- +
4 annosta
Fetamaissit ja quesadillat
4 kpl esikypsennettyä maissintähkää
Tuunaamiseen:
150 g fetaa murusteltuna
1 prk smetanaa
1.5 dl silputtua korianteria
kuivattuja chilihiutaleita
suolaa
Quesadillat
8 kpl vehnätortillaa
180 g cheddarjuustoa tai juustoraastetta
16 kpl luumutomaattia
2 kpl jalapenoa
1 kpl makeaa sipulia
1.5 dl korianterin lehtiä
50 g voita sulatettuna

VALMISTUS

  1. Maissit voi laittaa laittaa grilliin jo sen lämmetessä. Mikäli valmistat quesadillat maissien kaverina paista quesadillat, kun maissit alkavat ottaa hieman väriä.
  2. Pro tip: Maissin syömistä helpottaa, kun leikkaa tähkät irti pitkiksi “veneiksi”. Aseta maissi leikkuulaudalle pystyyn, pidä kiinni maissintähkän keskiosasta ja leikkaa terävällä veitsellä alaspäin tähkät irti.
  3. Lisää maissien päälle maun mukaan murusteltua fetaa, smetanaa, korianterisilppua, chilihiutaleita ja ripaus laadukasta suolaa. Jätä ne hetkeksi odottamaan quesadillojen valmistamista.
  4. Pilko tomaatit, sipuli ja jalapenot ohuiksi siivuiksi quesadilloja varten.
  5. Levitä tortilla työtasolle. Täytä tortillan toinen puoli juustolla, tomaateilla, sipulilla ja korianterilla. Taita toinen puoli täytteiden päälle.
  6. Grillaa maissit grillin ylätasolla noin 15 minuuttia ajoittain käännellen.
  7. Valmistele grilli suoraan grillaukseen ja lämmitä grilliritilä keskilämpöiseksi.
  8. Kun grilli on kuuma paista sulalla voilla voidellut tortilla molemmin puolin 1-2 minuuttia, kunnes tortillat ovat kullanruskeita.
  9. Leikkaa tortilla keskeltä puoliksi ja tarjoile mahdollisimman pian. Annokseen ja quesadillojen päälle väriä tuomaan sopivat hyvin esimerkiksi avokado- ja tomaattipalat.