Kylpytynnyrin asennus ja käyttöönotto on helppoa ja yksinkertaista. Kylpytynnyrin sijoituspaikan valinnassa pitää muistaa ottaa huomioon käytännöllisyys tynnyriä käytettäessä ja täytettäessä sekä paloturvallisuus.


Kylpytynnyriä ei saa nostaa tynnyrin reunoista, vaa pitää aina pyrkiä nostamaan tynnyriä ilmaan sen pohjasta.


Tukeva ja vakaa alusta


Kylpytynnyri vaatii tasaisen ja tukevan alustan, joka kestää vedellä täytetyn altaan painon kylpijöineen. Vankkarakenteisen alustan voi valaa betonista tai alustan voi tasata esim. kivimurskeesta. Alustan on hyvä olla kooltaan riittävä myös kylpytynnyrin ympärillä, jotta tynnyrin kylkipaneelin päät pääsevät hengittämään myös alaosastaan eivätkä tukehdu ja mätäne pitkässä, tuuheassa heinikossa. Tynnyrin alta tulee poistaa kaikki kasvillisuus, ettei se kasvaessaan  tunkeudu altaan rakenteisiin.


Paloturvallisuusmääräykset pitää asennusvaiheessa muistaa ottaa huomioon. Kamiinan piipun turvallinen suojaetäisyys kaikkiin palaviin rakenteisiin (rakennuksiin tai kasvillisuuteen) on 3 m. Etäisyys on muistettava tarkistaa sekä sivu- että korkeussuunnassa. Katon läheisyydessä sijaitsevan piipun pään tulee olla vähintään yhtä (1) metriä kattoa korkeammalla. Jos palava rakenne on sitä lähempänä, Kiramilta on saatavissa kamiinaan eristetty piippumalli.


Täytön ja tyhjennyksen sujuvuus


Kylpytynnyrin sijoittelussa kannattaa kiinnittää huomiota myös altaan täyttämisen ja vedenpoiston sujuvuuteen. Valitse tynnyrin paikka niin, että veden tyhjentäminen ei aiheuta ongelmia. Johda vedet tarvittaessa letkulla sivummalle, liittimeen soveltuu sisämitaltaan 38 mm:n kokoinen letku.


Tynnyrin asennustyöt ja altaan täyttö


Kirami-kylpytynnyrit ovat sekä kevytrakenteisia, mutta kestäviä. Kevyen rakenteensa ansiosta niitä on helppo kuljettaa ja tarvittaessa siirtää paikastaan.


Tynnyreissä on vanteiden kiristysmahdollisuus, mikäli lautojen välissä sattuisi olemaan löysyyttä. Avaimella jonka koko on 19 mm, onnistuu vanteiden kiristys tarvittaessa.


Altaan istuinosan eristemateriaalina on käytetty EPS-lämmöneristettä, jonka lämmönjohtavuus on huippuluokkaa ja lisää kylpemisen nautinnollisuutta.


Tynnyrin ilmatäytteinen reunaosa ovat pyöristetty ja tarjoaa niskalle miellyttävän tuen.


Kamiinan kytkentä kylpytynnyriin


Asentaminen on vaivatonta ja helppoa. Jotta kylpeminen on turvallista, kamiinan asennusvaiheessa pitää ottaa muutama seikka huomioon.


Kiramin kamiinat on valmistettu omassa tuotantolaitoksessa korkealuokkaisesta, lämpöä erittäin hyvin johtavasta merialumiinista AIMg3. Mallistostamme löytyy kamiina jokaiseen makuun ja tarpeeseen erilaisista ulkopuolisista kamiinoista sisäpuolisiin lämmittimiin.


Pakkauksessa ovat mukana kaikki tarvittavat osat. Kamiina ja piippu ovat pakattuina omiin laatikoihinsa.


Kamiinalle alusta


Jos kamiina kytketään suoraan putkilla paikalleen altaan ulkopuolelle, on tärkeää huolehtia siitä, että kaminaa tuetaan alapuolelta ja että sille laitetaan asennuspaikan mukaan sopivan korkuinen esim. parin senttimetrin korotus palamattomasta aineesta, kuten metallinpaloista. Kamiina ei saa joutua seisomaan pelkästään putkien varassa.


Liukastetta kiinnitykseen


Kamiinaa altaan ulkopuolelle kiinni kytkettäessä putkien sisäpintaan kannattaa voidella liukasteeksi vaikka nestemäista saippuaa, jotta putket asettuvat paremmin paikoilleen.

Ylempi kumiputki kiinnitetään kaminaan ja kiristetään liitin paikoilleen. Alempi kumiputki ei asemoidaan valmiiksi lähelle tynnyriä. Sitten alempi putki työnnetään kiinni tynnyriin ja kun putket ovat paikoillaan, kiristetään ne letkukiristimistä tiukasti paikoilleen.


Varmista kamiinaliitosten vesitiiviys ja kiinnitys tynnyriin.


Savupiipun kokoaminen


Kamiinan savupiipun osat löytyvät paketista (1,5 m:n pituinen savupiippu, piipun lämpösuoja sekä piipunhattu). Mukana ovat myös suojakäsineet, jotka kannattaa vetää käteen suojaamaan teräviltä reunoilta asennusvaiheessa. Kokoamisohjeet ovat myös mukana sekä sytytin kiukaan sytyttämistä varten.


Muistutamme tässä kohdin vielä paloturvallisuusmääräyksistä ja piipulta edellytetystä  kolmen metrin turvaetäisyydestä palaviin rakenteisiin sekä korkeus- että sivusuunnassa.


Piipun hattu koostuu kahdesta osasta, jotka kiinnitetään toisiinsa käsin kiinni ruuvattavilla siipimuttereilla. Koottu hattu kiinnitetään piipun päähän. Kiristä piipun panta paikoilleen ruuvimeisselillä. Nosta piippu paikoilleen niin, että supistettu pää on kiukaaseen päin.


Piipun teknisiä tietoja

  • Tehdasvalmisteinen piippu on valmistettu haponkestävästä teräksestä
  • Seinämävahvuus 0,6 mm
  • CE-merkitty
  • Paino 1,2 kg


Piiput ovat pituudeltaan 1,5 m. Piippujen halkaisija on 150 mm ja supistetun pään 120 mm.

Savupiippuun on saatavissa erikseen hankittuna myös mutkaosa ja lämpösuoja.


KATSO MYÖS NÄMÄ