Grillin puhdistus ja kunnossapito 

 

Huomio! Pistä vettiili kaasupullosta kiinni ja anna grillin jäähtyä ennen kuin alat puhdistaa. Lämpöä saa toki olla sen verta, että 15 minuuttia käytön jälkeen ruoka irtoaa vielä todella kivasti. Jos päästät jäähtymään yön yli, lika alkaa olla haaste irroittaa. 

 

1) Ulkopinta

 

Käytä ulkopinnan puhdistamiseen mietoa pesuainetta. Myös lämmin leivinsoodavesiliuos tehoaa. Sitkeät tahrat voi poistaa hellävaraisella hankausjauheella ja vedellä.

 

Jos grillin kannen sisäpinta näyttää siltä kuin siitä kuoriutuisi maalia, tämä johtuu grillauksen aikana hiileksi muuttuneen rasvan hilseilystä. Puhdista sisäpinta tällöin vahvalla saippuavesiliuoksella. Huuhtele sisäpinta vedellä ja anna sen kuivua kokonaan. 


ÄLÄ KOSKAAN KÄYTÄ PUHDISTAMISEEN UUNINPUHDISTUSAINETTA


2) Grillin sisäpohja

 

Poista ruoanjäänteet harjalla, raapalla ja/tai puhdistussienellä. Pese sen jälkeen saippuavedellä. Huuhtele vedellä ja anna kuivua.

 

3) Valurautaritilä / Valurautaparila

 

Pese ritilä ja parila kuumalla vedellä ja hankaamalla lastalla tai terässienellä. Pyyhkäise pintaan kevyesti ruokaöljyä säilytyksen ajaksi, sillä tämä ehkäisee ruosteen syntyä.

 

4) Polttimen puhdistus

 

Käännä kaasu pois päältä (OFF) ja irrota nestekaasupullo. Irrota jäähdytysritilä. Puhdista poltin pehmeällä harjalla tai paineilmalla ja pyyhi sen jälkeen liinalla. Puhdista tukkeutuneet suuttimet putkenpuhdistusaineella tai rautalangalla (esim. auki väännetyllä paperiliittimellä).

 

Tarkasta, onko polttimessa vaurioita (murtumia tai reikiä). Vaurioitunut poltin on vaihdettava uuteen. Asenna uusi poltin paikalleen ja varmista, että kaasuventtiilin suuttimet ovat oikeassa asennossa ja kiinnitetty paikalleen.