Aurinkoilmalämmitin Airplus 100

Lisää kuvia

Aurinkoilmalämmitin Airplus 100

Tuotekoodi: 105071

- Valmistettu karkaistusta lasista, joka maksimoi auringonsäteiden vastaanoton.

- Tuuletin toimii tehokkaan ohutkalvopaneelin avulla.

- Tuuletin on termostaattiohjattu ja se puhaltaa mökkiin lämmintä ja kuivaa ilmaa.

- Yksinkertainen asennus.Saatavuus: Ilmainen kotiinkuljetus, 2-4 arkipäivää

390,90 €
ALV24%

Tuotekuvaus

AirPlus aurinkoilmalämmittimen avulla saat kuivaa ilmaa mökkiisi tehokkaasti ja helposti.

AirPlus aurinkoilmalämmittimen pinta on valmistettu karkaistusta lasista, joka maksimoi auringonsäteiden vastaanoton. Tuuletin toimii tehokkaan ohutkalvopaneelin avulla. Tuuletin on termostaattiohjattu ja se puhaltaa mökkiin lämmintä ja kuivaa ilmaa.

Joustava ilmanvaihtoputki ja -säleikkö on mukana toimituksessa. Hyvin yksinkertainen asennus.

  • Malli AirPlus 100
  • Tuuletin 6W 18V
  • Ilmankierto/h 100 m³
  • Puhalluslämpö 35-80°
  • Väri Musta
  • Mitat 1006x664x85 mm
  • Paino 19kg

Mikä on aurinkoilmalämmitin?

Lyhyesti sanottuna aurinkoilmalämmitin on ympäristöystävällinen ratkaisu mökin sisäilman kuivana pitämiseen. Se siirtää kosteaa ilmaa mökistä ulkoilmaan ja raikasta ulkoilmaa mökkiin. Ilman siirtyessä aurinkoilmalämmittimen rakenteiden läpi se lämpenee ja ilmankosteus samalla laskee.

Aurinkoilmalämmitin, aurinkokeräin vai aurinkolämmitin?

Aurinkoilmalämmitin hyödyntää auringonsäteilyä mutta siihen loppuvat yhtäläisyydet aurinkoilmalämmittimen ja aurinkokeräimen välillä. Aurinkoilmalämmitin on suunniteltu ilman kuivaamiseen, aurinkokeräin veden lämmittämiseen. Aurinkolämmitin on hiukan harhaanjohtava nimitys koska useampi erityyppinen tuote hyödyntää auringonsäteilyä lämmitykseen. Useimmiten aurinkolämmittimellä tarkoitetaan tuotetta, joka lämmittää vettä samaan tapaan kuin aurinkokeräin. Aurinkolämmitinjärjestelmä voi koostua useammasta aurinkokeräimestä.  

Kuinka aurinkoilmalämmitin toimii?

Aurinkoilmalämmitin koostuu pääosiltaan kotelosta, aurinkopaneelista ja sisäänrakennetusta tuulettimesta. Aurinkopaneeli syöttää virtaa tuulettimeen sen pyörittämiseksi. Tuuletin puhaltaa ilmaa kotelon sisältä mökin sisään, ilma imeytyy koteloon ulkoilman puolelta suotimen läpi. Kotelon sisällä oleva ilma lämpenee auringonsäteilyn ansiosta jolloin ilma kuivuu. Aurinko tekee siis kaksi asiaa: antaa energiaa tuulettimen pyörittämiseen ja kuivattaa ilmaa. Aurinkoilmalämmitin ei siis varsinaisesti lämmitä mökin sisäilmaa, mutta koska se puhaltaa kuivempaa ja lämmintä ilmaa mökin sisälle, mökin sisäilman kosteustaso laskee jolloin mökin lämmitys tehoaa nopeammin.

Mökit ja huono tuuletus

Useimmat mökit altistuvat kosteudelle ja huonon sisäilman vaikutuksille. Mökin sisälämpötila laskee kun mökkiä ei käytetä. Matala lämpötila yhdessä lukittujen ikkunoiden ja ovien kanssa estävät ilmankiertoa jolloin mökin sisäilman kosteus nousee. Kukaan ei kaipaa huonoa ilmaa, aurinkoilmalämmitin on sopiva ratkaisu. Monissa ilman sähköä olevissa mökeissä ilmanvaihto toimii huonosti tai olemattomasti ja rajoittuu seinän ilmanvaihtoventtiileihin.

Riittävä ilmanvaihto on tärkeää terveellisen sisäilman takaamiseksi ja juuri tähän aurinkoilmalämmitin on omiaan. Pienempi ilmankosteus mökin sisällä vähentää kosteusvaurioiden ja kondensoitumisen riskiä - hyvä uutinen sekä mökille että mökin omistajalle. 

1. Kysymys:
Hei, millaiseen asunnon kuutiomäärään on tarkoitettu AirPlus 100, entä 120? Meillä tasakertaan asti hirsi, sitten lautapaneeli. Onko paneeli mahdollista asentaa päätykolmioon ja johtaa ilma putkilla vintistä ja sitten välikatosta mökin sisätilaan?


Vastaus:

Hei, kuutiomääriä tai neliömääriä ei ole valmistajan mukaan ilmoitettu, mutta oman kokemuksiemme mukaan Airplus 100 on noin 30-40m2 mökille ja Airplus 120 40-50m2 mökille.

Paneeli voidaan asentaa tasaselle sivulle, jonne paistaa aurinko. Mikäli paneeliin ei paista kunnolla, laite ei toimi. Läpivientiä voidaan myös jatkaa, mutta tällöin tehot tulevat laskemaan.


2. Kysymys:
Olen hankkimassa aurinkoilmalämmitointä. Talo on n 70m2, mikä olisi sopiva malli? Vaatiiko laitteen termostaatti sähköä? Meillä on vain 12V seinäkosketin. Minkälaiset reiät tulee seinään tuuletinta vatten?. Puuseinä + eristeet ja sisäseinä on yhteensä noin 20-25 cm.

Vastaus:
Hei,

Teille suosittelisin mallia Airplus 120 mallia. 
Laite toimii itsenäisesti omalla aurinkopaneelillaan eikä vaadi ulkopuolista sähköä.

Läpivientiputki on 110mm.

Laite on äärimmäisen hyvä (kun asennettu aurinkoiselle paikalle) kuivattamaan huoneiston ilmaa, mutta ei ole varsinaisesti lämmitin.Lisätietoa

Tuotekoodi 105071
Takuu .

Ladattavat tiedostot tuotteeseen liittyen:

Ei ohjeita

Pieni hetki